Nieuwe website voor de Koekoekspolder

woensdag 11 november
koekoekspolder-shoot-0515-15

In de afgelopen maanden heeft de gemeente Kampen samen met de ambassadeurs van de Koekoekspolder, een nieuwe website voor het tuinbouwgebied ontwikkeld. De website geeft tuinders die overwegen hun bedrijf te verplaatsen, vooral praktische informatie over wonen en werken in de Koekoekspolder.  Tijdens het tuinbouwcafé op woensdag 11 november werd de nieuwe website door wethouder Geert Meijering gepresenteerd aan tuinders en andere belangstellenden uit het gebied.

De gemeente  Kampen gaat de komende tijd actief aan de slag met de promotie van de Koekoekspolder. Zij doet dit niet alleen maar werkt hierbij nauw samen met ambassadeurs uit het gebied. Dit zijn betrokken tuinders die uit persoonlijke ervaring collega-tuinders kunnen informeren over wonen en werken in de Koekoekspolder.  Zij hebben ervaring met bedrijfsverplaatsing in of naar de Koekoek en weten wat het is om huis en haard te verlaten en in een ander tuinbouwgebied weer opnieuw te beginnen. De ambassadeurs staan vermeld op de website en zijn door collega-tuinders rechtstreeks te benaderen met vragen over de Koekoekspolder.

De nieuwe website www.koekoekspolder.nl, is een belangrijk middel bij de promotie van het gebied. Naast informatie over wonen, werken, transport en duurzame energie staat op de website ook een kaart vermeld met de beschikbare kavels in de Koekoekspolder. Ook social media is een belangrijk onderdeel in de promotie van de Koekoekspolder. De gemeente Kampen wil graag samen met de tuinders uit het gebied de Koekoekspolder op de kaart zetten. Zij roept de tuinders dan ook op om input te leveren voor nieuwsberichten en een bijdrage te leveren aan het promoten van de Koekoekspolder via social media.