Maatschap Gebroeders Vahl koopt nieuwe kavel in de Koekoekspolder

dinsdag 6 september
brochure-170x235

Er is weer goed nieuws te melden uit de Koekoekspolder in IJsselmuiden. De maatschap Gebroeders Vahl heeft 2.4 hectare grond gekocht voor de verdere uitbreiding van het bedrijf.

Vahl kan met deze uitbreiding het bedrijf verder uitbouwen en op een solide wijze toekomstbestendig maken. De vestiging in IJsselmuiden zal in de toekomst nog meer komkommers opleveren, die op innovatieve en duurzame wijze worden geteeld door aardwarmte. Naast de locatie in IJsselmuiden heeft Vahl ook nog een vestiging in het oosten van Duitsland.

De uitbreiding van Vahl staat symbool voor het aantrekken van het economisch klimaat in de Koekoekspolder. De laatste tijd ontstaat er weer meer belangstelling voor de beschikbare kavels in het tuinbouwgebied. Dit wordt veroorzaakt door een aantrekkende markt, vertrouwen van de lokale telers in het gebied, maar ook door actief te acquireren in de branche buiten de regio. Op dit moment wordt onderzocht hoe er samengewerkt kan worden met andere tuinbouwgebieden en hoe er nog innovatiever en duurzamer kan worden geproduceerd door de telers. Er zijn onder andere plannen voor een zonnepark en de mogelijkheden voor uitbreiding van aardwarmte worden onderzocht.

De gemeente Kampen werkt op het gebied van acquisitie samen met een drietal ondernemers uit de Koekoekspolder, de zogenaamde bedrijfsambassadeurs. Samen met deze ambassadeurs wordt gewerkt aan een aanvalsplan voor de Koekoekspolder om dit tuinbouwgebied nog beter in de markt te zetten.